Kranček

 

Namizna igra Kranček in moje mesto

Namizna igra Kranček in moje mesto

»Živijo, se že poznava?,« je Krančkov pozdrav, ki nagovarja mlade in mlade po srcu z zadnje strani škatle nove namizne igre. V njej je zbranih kar nekaj vsebin, na katere Kranjčani in Kranjčanke nikakor ne smemo pozabiti. Dotikajo se tako varovanja okolja kot tudi raziskovanja skritih kotičkov Kranja, pa tudi tistih, s katerimi Kranček predstavlja kaj novega se je naučil od Zemeljskih otrok in odraslih. Namreč, kot pravi sam, rad raziskuje mesto, in spoznava nove prijatelje. Od njih se vedno kaj novega nauči, in je tudi sicer odprte glave za novosti. Pa ti?

 

Posebnost letošnje obeležitve praznika naše mestne občine je zagotovo tudi družinska didaktična namizna igra Kranček in moje mesto, namenjena tako otrokom kot odraslim, ki v spoznavanje Kranja in vsega, kar Kranj ponuja, vabi celotno družino.

Gre za kombinacijo igranja vsem znanih iger »Človek ne jezi se« in »Activity«. Skupaj z javnimi zavodi jo je izdala mestna uprava za Krančane in Kranjčanke, ter vse, ki jih zanima kaj zanimivega in pestrega ponuja naša mestna občina. Ob prižigu luči je župan skupaj s škratom Krančkom z novo igro obdaril prvih 70 družin. Z igro bodo v decembru obdarjeni tudi vsi kranjski prvošolci, vsi ostali pa boste lahko sodelovali v nagradnih igrah na družabnih omrežjih, tako mestne uprave kot tudi javnih zavodov.

Z igro, ki zagotovo predstavlja novost in je edinstvena (tudi med občinami in mestnimi občinami) bo menda obdaroval tudi eden izmed dobrih mož, ko bo obiskal Kranj. Praznovanja, kot pravijo v mestni upravi, so zagotovo priložnosti za »vzeti si čas eden za drugega«. Če to lahko počnemo ob igri, ki nas spodbuja in je polna pozitivnih vsebin, je lahko čas, ki ga namenimo eden drugemu, še toliko bolj izpolnjen.

Video vsebine

Mestna knjižnica Kranj

Osvetljeno mesto

Šolska torba